Tema: "Grönt är Skönt", del 1/6, "Tulpan" av HjördisBörjar temat med några föremål ur Hjördis Oldfors härliga serie "Tulpan".
I serien ingår 5 vaser och 1 skål. Skålen och 2 vaser fattas för oss då vår skål är unik.

Vita vasen har nr 5206, mått 22,5 x 7 cm. Ljusgröna med nr 5204 och måtten 21,5 x 7,5 cm. Mörkgröna vasen har nr 5205 och mäter 19 x 7,5 cm. Alla gjorda 1959-60.

Skålen är unik och har måtten 37 x 17,5 cm samt 7 cm i höjd.När Hjördis signerade sina föremål som på bilden använde hon nästan uteslutande grön färg!

Det är ett faktum. Grönt ÄR Skönt!

KOM IHÅG ATT RÖSTA I BILDQUIZEN. SENAST LÖRDAG (19:e) KL 12!

4 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Fina! Jag gillade verkligen unikatet, alla vaserna är fina, men med den färgen så lir det nåt extra! Jag ställer samma fråga som tidigare, var hittar ni allt??? Jag har kollat runt precis överallt, har aldrig träffat på ett enda unikat någonstans, inte på loppis, inte i antikbutiker, ingenstans... :-)

Upsala-Ekeby samlarna sa...

Tidigare sökte vi av ALLT!
Tyvärr har jag blivit sjuk och sitter numer i rullstol.
Så nu blir, förutom internet, mässor och samlarmarknader.
Men vi hittar fortfarande unika föremål!

Men ge inte upp. Snart hittar du nått smaskigt!

Anna sa...

Jättefina vaser! Och fatet också så klart! Kul att ni har så mkt unika saker!

UpsalaEkeby sa...

Vilka fina vaser!!

Jag gillar verkligen "Tulpan". Tyvärr så har jag bara den vita vasen och ett fat i samma färgkombination. Kul att se att det fanns mycket mer att leta efter!!

O ert unikat var som vanligt riktigt häftigt!! Kan bara instämma med ovanstående - jättekul att ni visar upp er samling för oss andra!! Lärorikt och spännande!!