NYTT INSLAG!! Arkivet - I väntans tider

Vi håller på att introducera tre nya spännande inslag på bloggen.

Reportaget, där vi bland annat visar artiklar ur gamla UE-blad (Upsala-Ekeby-sällskapets medlemstidning), Arkivet, där vi visar gamla fotografier (från tiden) med Upsala-Ekeby-anknytning och Intervjun, där vi intervjuar intressanta personer, på något sett kopplat till Upsala-Ekeby.

Allt detta är ett led i att bredda bloggens utbud och ett bra sätt att ge alla Upsala-Ekeby-entusiaster där ute intressanta historier, bilder och människor!

Arkivet

En härlig bild från fabriken i Uppsala.
På föremålen man ser på bilden kan jag härleda att fotot är taget 1958. Jag antar att vi befinner oss i en sal där man lägger på glasyrfärgerna på keramiken för att sen skicka dem till bränning. Detta tror jag pga att vi till höger på bilden har ännu oglaserade föremål och till vänster, på en av båsen, har vi delvis till helt färglagda vaser (ur Mari Simmulsons serie "Randi" ser det ut som). Båsen kan då vara där de som färglägger sitter och arbetar.

Vad är det då för keramik vi kan se? Till höger dominerar Hjördis Oldfors. På golvet har vi ett helt hav av golvvaser ur serien "Atoll"! På bordet närmast fotografen, skålar "Ibiza". Bakom dem, vaser och krus "Delfin". Längre bort på bordet och högt uppe på brädorna, olika vaser "Poäng". Mitt på bordet sticker några vaser ur "Tricorn" av Ingrid Atterberg upp och längre bort, på en bräda, har vi en rad med glaserade vaser ur Mari Simmulsons serie "Maj".
Hittar ni fler serier, kommentera!

Slutligen. Vem är kvinnan som kommer gående långt bortifrån? Vad jobbar hon med? Hade hon ätit lunch?
Man skulle ge mycket för att få åka tillbaka till denna dag och titta sig omkring, någon gång 1958!Klicka på bilden!

FOTO: SVEN ANDERSSON

1 kommentarer:

Libby sa...

Härligt med gamla bilder!