Årskrönika 2011 del 3 - Årets katt

Ett inlägg helt fritt från UE.

I maj gick vår 17-åriga katt Kurre bort. Vilddjuret Leo blev ensam och han blev snabbt uttråkad. Vi var i valet och kvalet om vi skulle skaffa en kattunge men vi hade sån pärs med Leo så vi bestämde oss för att det skulle bli bäst med en lika gammal som Leo, dvs ett år.
Vi hittade en katt på Uppsalas katthem Samvetet som vi tyckte passade bra med Leo. Hela hans familj hade lämnats in till en veterinär för avlivning men han ringde katthemmet och de tog hand om hela familjen. Katthemmet hade döpt hela familjen till ölnamn och vår katt hette San Miguel. Vi döpte om honom till Sami (utläses sammi).
I slutet av juni flyttade Sami hem till oss och Leo var jätteduktig men lite väl på. Efter nån vecka blev de kompisar och sen dess har det varit fullt ös!

Nu följer lite bilder på honom/dem.


På balkongdörren. Den är lätt att nå från kattmöbeln som står på den inglasade balkongen.


Cirkuskonster på hög nivå!


Yin och Yang!


Den första katt vi sett ligga med bakbenen ut bakåt. Vanligare på hundar.


Det är fult att lipa.


Myspys hos matte.


Sami väger mycket mer än Leo, något han utnytjar vid slagsmål när han helt sonika sätter sig på stackars Leo.


Tvångsrengöring.


Och efter det lite mangling.


Sami i en almanacksöt pose.


CopyKatt.

5 kommentarer:

Gunillas sa...

Så himla fina!

Randiga Tråden sa...

Underbara kattbilder, jag har själv en svart stor hankatt på 7 kg han ligger definitivt inte som en katt ska utan på rygg med benen i vädret.

Anonym sa...

vilka gosekatter! Helnjuter av alla bilder. Har haft katt genom alla år. När Sune fick diabetes och måste avlivas fick han bli min sista katt, sista och allra klokaste. Han kom till mej och valde att bo här. Aldrig glömmer jag vinterdagen då han satt mager, tovig, ständigt kliande öronen som hade skabb. Med mat och medel mot skabb trodde jag han skulle leta sej hem för han hade halsband. Nej, varje morgon satt han här och när jag kom hem från sjukhus efter en operation fanns han inne. Sune hade följt med min andra katt Sigge in och efter det lämnade han knappast tomten. Saknar så min kloka Sune som vilar på samma plats han satt när jag först såg honom.
Kerstin

trillivippa sa...

Åh så fina kattbilder, och härligt att de blev kompisar så snabbt! Jag har också en kisse som tycker om att ligga med bakbenen rakt bak sådär, första gången han gjorde så tyckte jag att det såg lite läskigt ut, man är ju inte så van vid att katter gör så, men nu skrattar jag bara åt det. Alla har sin stil! :)

Anonym sa...

Finns inget bättre än katter... Har också två ungkatter (två tjejer), en är 7 månader och den lilla är 17 veckor. SÅ roligt att se dem leka (slåss) och mysa tillsammans. Kajsa (den äldre) ligger också ibland med bakbenen ut från kroppen, men det gör hon när hon har rusat runt som en galning (alltså när hon är utpumpad)... /Sanna