*bildQUIZ version 2.0*

Hur ser upplägget ut?
Runt dag 10, 20 och 30 i varje månad kommer en ny bild ut, med tillhörande fråga. Sen har man 9 dagar på sig att svara. Dagen innan en ny bildQUIZ kommer ut, redovisas nämligen svaret på frågan innan (och så vidare) och efter det är frågan "stängd".

Vad är bilderna på och vad handlar frågorna om?
Då detta är en ren Upsala-Ekebyblogg så är bilderna endast på UE-föremål. Frågorna kan variera mellan allt från att namnge en serie till att lista ut konstnären bakom ett föremål.

Hur går poängräkningen till?
Varje ny Quiz kommer egentligen vara två separata Quiz, en lätt och en svår. Dessa två kommer vara helt skilda, dvs ha separata poängräkningar och olika vinster. En bildQUIZ kan ha fler än en fråga så 1 poäng utdelas för varje rätt besvarad delfråga. Det finns, på vissa av frågorna, möjlighet till att få en guldstjärna (det kommer att framgå). Tre guldstjärnor=1 extrapoäng.

Hur vet man hur man ligger till i tävlingen?
Totalt kommer 9 bildQUIZ att komma ut innan tävlingen är slut. Topp 5 kommer presenteras efter att svaren på fråga 3, 6 och 9 redovisats.

Hur ska man svara?
Via mail: uesamlaren@gmail.com Var god ange det namn eller alias ni vill bli presenterad med på en eventuell topplista. Man har möjlighet att ändra sitt svar så länge det inte skett någon redovisning av svaret. I och med tävlingens början kommer vi att ändra på bloggen så att vi måste godkänna alla inlägg innan dom postas. Så att ingen "hjälpsam" person avslöjar för mycket...

Hur håller jag koll på tävlingen på ett lätt sätt?
Alla inlägg som berör tävlingen kommer att ligga samlat längst upp till höger på bloggen på ett mycket lättöverskådligt sätt.

Priser?
Varje ny Quiz kommer egentligen vara två separata Quiz, en lätt och en svår. Dessa två kommer vara helt skilda, dvs ha separata poängräkningar och olika vinster. Plats 1-2 i de två kategorierna får pris (vid lika poäng blir det lottning).
Dessutom tillkommer ett pris för mesta deltagare. Det betyder att den som svarar på flest frågor (på ett seriöst sätt) vinner ett pris!
Priserna presenteras dagen innan första Quiz

Är något oklart? Posta ett inlägg eller maila.
Ett tävlingstips. Använd Grödinges eminenta hemsida: http://www.upsala-ekeby.com/
BER ANDRA BLOGGAR OM HJÄLP ATT SPRIDA INFORMATION OM TÄVLIGEN!!
Tack på förhand!

0 kommentarer: