Titta på Teve (dagens avsnitt av och med Helmer Ringström)

Vi byter från keramik till porslin men håller oss inom koncernen då Gefle Porslinsfabrik köptes av Upsala-Ekeby 1935 och blev ett dotterbolag till Upsala-Ekeby AB.

Denna servis dekor heter Teve och är skapad av Helmer Ringström.

Det började med att vi för typ fyra år sen hittade tallrikar och assietter (ca 12 av varje) för 300 kr på Emmaus. Dessa använder vi till vardags och under åren har vi kompletterat denna fina serie.

Vi undrar om någon kunnig vet vad mer som finns att hålla utkik efter i serien?

KOM IHÅG ATT RÖSTA I BILDQUIZEN!
Ni har till kl 12, lördagen den 29 maj på er att svara. Kom ihåg, svara via mail.
LYCKA TILL!

6 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Nu bultar det lite extra i porslinshjärtat, en mycket trevlig servis!

Det är svårt att veta vad som ska höra till servisen innan man ser alla delar, om du kollar in de delar där det finns godsmärkning så ser du att det är olika bokstäver. I de olika serviserna så dekorerade man i en servis olika delar och modeller med gemensam dekor, medan man i nästa servis kanske hade samma antal delar, men då valde man en annan modell på t.ex. såskannan och uppläggningsfaten, eller tallrikarna...

I er servis så finns ju tallrikar i två storlekar, skulle gissa att det kan finnas en till storlek. Uppläggningsskålar har ni, likaså uppläggningsfat och såskanna. Jag saknar ev en tillbringare, det borde finnas.

Till kopparna i E-modellen kan det finnas kannor med gräddsnipa och sockerskål, det finns det till flera andra koppar i E-modellen. Jag saknar förresten just Teve i min koppsamling med E-koppar!

Upsala-Ekeby samlarna sa...

Tack för info!

Blir lätt rörigt med olika modeller och samma dekor. Känner igen det från Karlskrona också.

Vi köpte 3 koppar med fat men en kopp hade gått sönder. Synd, för 2 hade räckt för oss. Men vi har fatet om du är intresserad.

Anonym sa...

Hej! Mycket fin servis =) Har själv ett par "Teve" (djupa tallrikar och assietter) i min allt mer spretande porslinssamling. Sprang förbi en "Teve-kanna" när jag var i Tranås på loppis för några veckor sedan. Tyvärr var den missfärgad så jag valde att inte köpa den, men jag tog ett kort på den med mobilkameran. Skickar över bilden på e-mailen så vet ni vad ni ska spana efter =)
Tack för en trevlig och informativ blogg!
MVH //Webrik

Libby sa...

I sanning en stilfull vardagsservis!

Lybtar sa...

Så snyggt.
Vi har själva bara fyra stycken tallrikar och vill verkligen ha fler.

Elina sa...

Åh, sikken lyx - TEVE är bland de snyggaste dekorerna tycker jag :)