Mässa i Fyrishov, Uppsala - SeS del 1

Då var det åter dags att visa köpen från en mässa i Uppsala. Fyra föremål fick följa med hem och alla, anser jag, är fynd.

Först ut är en modern vas som vilken formgivare som helst, aktiv idag, skulle vara stolt över. Kruxet är att Sven Erik Skawonius gjorde vasen så tidigt som 1937! Snacka om att vara före sin tid...

Med nr 5067, mått 10 x 16 cm. Den sällsynta serien gjordes 1937-38. Betalade 240 kr för den och den är i mycket fint skick.


Lånade av goda vänner ännu en vas från serien. Den med nr 5071 och måtten 14,5 x 10 cm.Märkning på gammal vas.

5 kommentarer:

Simon sa...

Snygg vas! Jag ångrar lite att jag inte köpte den. Jag stod och höll i den men tänkte: Jag går ett varv och kollar lite annat först. Jag förstod dock att Ni lagt rabarber på den, väl värda!!!

Upsala-Ekeby samlarna sa...

Själv då, blev det några fynd??

Simon sa...

Jodå, två st. risporslin vaser från Arabia. En Saxbo vas samt ett liggande lejon av Mari. Jag var på mässa i Frihamnen i fredags (hade tagit ledigt) och skulle först besöka några omtalade affärer först bl.a. Modernity och Jacksons. Blev dock ej som planerat. Efter att ha kört fel och hamnat i Gustavsberg och i Nacka så kom jag fram smått stressad och tänkte; nu rör jag mig inte ur fläcken. Vid 12 (körde från Uppsala kl. 10) kom jag fram och då hade de redan öppnat, lite märkligt det stod 14.00 i annonsen. Gjorde inga stora fynd direkt förutom en Abg ateljé miniatyr. Det bästa med huvudstan är...när man får åka hem! :)

Allt det gamla goda sa...

snygga vaser, har inte sett dem innan.

Yvonne sa...

Sjukt snygga!!!