Uppdatering: Ingrid blev till Ulrik!

Nya fakta kräver en uppdatering!

Och inlägget det gäller är det om vårt tusende föremål.

Det började med att vi fick mail från Johan och Peter i Grödinge (UE-museumet) där de skrev att de fått ny information om deras trädgårdsurnor och tillika vår mindre urna, från konstnären själv!
Jag citerar texten från deras mail:
Idag kom konstnären Ulrik Samuelson på besök i vårt museum och blev förvånad över att hitta "sina" urnor som han tillsammans med arkitekt Peter Celsing designat.

Världen är liten ibland han bor här i Grödinge och är en av alla dessa doldisar. Han har framförallt jobbat med inredning och offentlig utsmyckning. Ett stort uppdrag på senare tid är de fantastiska keramikväggarna i nya Filmstaden vid Hötorget i Stockholm. Han har också designat tunnelbanestationer, och många många andra offentliga miljöer. Han blev också väldigt fascinerad av vårt museum och trädgård samt vårt engagemang. Han åkte hem och hämtade en bok som vi fick dedikerad till oss. Boken är skriven av Douglas Feuk och är utgiven av Sveriges Almänna Konstförening och beskriver Ulrik Samuelsons liv och verk, här finns också urnorna till banken i Uppsala upptagna.

Däremot har Ingrid designat urnor till Riksbankens takvåning, dessa är dock enfärgade vitgråa. Här har Ulrik gjort väggarna i takvåningen i keramik tillverkad vid Gustavsberg i Karin Björkqvist studio.
Slut citat.


Lovade att återkomma med bild när vi hittat en blomma till urnan. En fredskalla passade utmärkt!


Mitt i Uppsala, på dåvarande Nordbanken, i de fyra fönstren med de gula soljalusierna stod varsin urna, som den vi har. Synd att jalusierna var uppe...Så vad tycker vi om detta?
Mycket roligt med en "ny" konstnär. Och att vi äger nått av densamme!
Det skadar ju heller inte att värdet på urnan stigit betänkligt då Ulrik Samuelson lite i skymundan är en av de främre samtida konstnärer vi har i Sverige med säljnoteringar på flera hundra tusen för hans målningar.

1 kommentarer:

Skaffaren sa...

Grattis! Engagemang lönar sig :-)