Upsala-Ekeby ABSTRAKT! Ny UE-utställning på Uppsala konstmuseum (del 1)

En ny utställning av föremål från Upsala-Ekeby har gått av stapeln i Uppsala. Arrangör är Uppsala konstmuseum som är beläget på Uppsala slott. Utställningen pågår fram till 24 november och temat är Abstrakt. Så här skriver museet:

"Med utställningen Upsala-Ekeby Abstrakt vill Uppsala konstmuseum lyfta fram ett stycke formgivningshistoria från 1950, 60- och 70-talen. Utifrån det urval som gjorts av den externa curatorn Maj Sandell ur Uppsala konstmuseums samling och med kompletteringar från medlemmar i Upsala-Ekebysällskapet har ett tema formulerats som avgränsar och tydliggör ämnet: Abstrakt. Christina Zetterlund, lektor i designhistoria vid Konstfack har skrivit en fördjupande text till utställningen. Utställningsarkitekt: Birger Lipinski, inredningsarkitekt SIR/MSA"

Vi är en av dom som lånat ut föremål till utställningen och tänkte framöver visa vad vi lånat ut. I ett inlägg av Fru Ekeby kan ni se lite bilder från utställningen, tagna på vernisaget. Överaskande att hon fick fotografera med tanke på att dom annars är benhårda med att beivra detta (dom har alltid haft vakter).

Vi börjar med några föremål som redan visats på bloggen.
Först några föremål ur vackra "Domino" av Ingrid Atterberg. Tidigare inlägg här. Vi vågade inte låna ut vår stora vas. Den är för sällsynt!


Berit Ternells "Reaktor" är verkligen en serie av sin tid. Dessa två lånades ut. Tidigare inlägg här och här.


Nästa inlägg blir det ännu roligare!

0 kommentarer: